Logo oranje
Zoek

Kunstenaars statement

Kunstenaars statement

Via diverse media (uit papier uitgesneden silhouetten, poppenspel, stop-motionanimatie en op tekst gebaseerde schaduwspelen) zoek ik naar manieren waarop de schaduw kan dienen als metafoor voor een alternatieve kijk op erbij horen, migratie, de mythe van diversiteit en identiteit en kolonialiteit, allemaal verweven met Europese koloniale geschiedenis.

In mijn uit papier gesneden silhouetten gebruik ik de methode van collage, om verschillende fragmenten van tekst en afbeeldingen uit verschillende archieven, zoals kranten, wetenschappelijke artikelen, musea of ​​privécollecties, te combineren, allemaal verbonden met het culturele archief (Edvard Said/Gloria Wekker) , beïnvloed door het Europese koloniale verleden van uitbuiting en sociale discriminatie. Mijn bijzondere interesse daarin heeft immateriële erfenissen als volksliederen, gezegden en verhalen.

In mijn praktijk schommel ik tussen momenten van solitaire contemplatie met visuele speeltijd en meer sociale momenten van kennisdeling en samenwerking met andere kunstenaars, onderzoekers of deelnemers aan workshops.

Nieuws

Helpen Regentrude’s hitte te dekoloniseren?

2023: Weer een zomer waarin hitte records in de hele wereld worden gebroken, droogte afgewisseld wordt met hevige regen, met alle rampzalige gevolgen vandien.

Als sinds een tijd zoek ik naar de bedoeling van mijn onderzoek naar kolonialiteit van Europa, respectieve Nederland, en de doorwerkingen en sporen ervan in het nu. Hoe kan ik met mijn toegenomen kennis over de machtsstructuren niet alleen naar het verleden blijven staren maar vooruitkijkend iets ten goede veranderen? Waarvoor wil ik mij inzetten? Kunnen de Regentrude’s mij hierin helpen?

Lees verder ➞

Alle berichten ➞